Anbefalede WordPress Plugins

Hvilke plugins er must-haves på din WordPress? Herunder finder du et udvalg af plugins jeg anbefaler bruges på fin WordPress hjemmeside.

Det er ikke nødvendigvis alle du skal bruge. Det afhænger selvfølgelig af siden og hvad den skal bruges til, men der er nogle som altid er faste. Eftersom det blev ved med at komme op, tænkte jeg at det var nemt at have en side jeg blot linkede til (og så kan der komme noget SEO den vej også).

Herunder beskriver jeg desuden en metode, så du nemt kan komme til dem jeg anbefaler, uden at skulle klikke ind på hver enkelt, men kan vælge dem fra en liste.

Hvis du ude i menuen til venstre i WordPress fører musen over Plugins og klikker på Tilføj nyt.

I menuen i toppen kan du klikke på favoritter og herefter skrive “thomasduerlund”. Så vil alle de plugins som findes på listen herunder også komme frem og derfra kan du klikke installer.

WordPress plugins favoritter

Broken Link Checker

Tjekker alle de links du har på din hjemmesiden, som linker til andre hjemmesider. Hvis det du har linket til er flyttet eller ikke eksisterer længere, så giver pluginnet dig besked om dette. Standardindstillingen er at den checker hver 72. time, men dette kan ændres.

Contact Form 7

Et af de mest brugte plugins til at lave kontaktformularer på WordPress hjemmesider. Bruger det selv de steder jeg har brug for, selvom mit tema fx har indbygget formular-funktion. Det er nemt at sætte op og kan tilpasses på mange forskellige måder.

Easy WP SMTP

Når WordPress sender mails ud, ved glemt password eller andre notifikationer, så ender de tit i spam. Det er fordi standardudsendelse ikke er super godt WordPress. Dette plugin gør at du kan tilføje din egen SMTP-server og dermed bedre styre mailudsendelse og undgå de ender i spam-mappen.

Dette er ikke et plugin der kan hjælpe til at sende nyhedsbreve osv. ud. Det er kun til transaktionelle mails fra WordPress siden.

EWWW Image Optimizer

Et plugin til at komprimere de billeder du bruger på din WordPress side, så de ikke fylder så meget. Kan både komprimere alle de billeder du allerede har uploadet, men også gøre det automatisk på nye billeder, der bliver uploadet.

hCaptcha for WordPress

Captcha plugin til at forhindre spamkommentarer – både i din kontaktformular og kommentarbokse på din blog.

hCaptcha er et godt alternativ til Googles ReCaptcha og ved hCaptcha kan du tjene penge på folk der udfylder captcha’en eller donere pengene til Wikimedia Foundation.

Pluginnet virker også med Contact Form 7.

Header and Footer Scripts

Hvis du vil indsætte scripts i din header eller footer, så gør dette plugin det nemt at tilføje.

Redirection

Et enkelt plugin, der hjælper hvis du ændrer URL’en på en blogpost eller side. Den sørger for at den gamle URL peger på den nye URL, så du ikke selv skal sætte en redirect op.

Site Kit by Google

Hvis du bruger Google Analytics, Google Tag Manager og/eller Search Console til den hjemmesiden, så har Google lavet et plugin, der connecter disse til din WordPress side. Der findes mange 3. parts plugins til dette, men Google fungerer godt og har de features der skal til.

Det er også muligt at se statistik direkte i WordPress.

Version Info

Lille og enkelt plugin, som viser din WordPress version, samt hvilken version af PHP og hvilken version din server kører på.

W3 Total Cache

Cache plugin med et hav af indstillingsmulighed. Øger hastigheden på din WordPress side, men kan også hjælpe med øget sikkerhed ift. browser headers og integration til Cloudflare.

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

Sikkerhedsplugin der sørger for firewall til din WordPress side. Der er også mulighed for at indstille hvor mange gange en person kan forsøge at logge ind samt tilføje af 2FA til din loginside.

Dette plugin er det første jeg som regel installerer på en ny side og det jeg anbefaler alle at installere med det samme.

WP Activity Log

Laver en log og alle de ting, som sker på din WordPress side. Logins, loginforsøg, opdatering af plugins, ændringer i kode osv. På den måde kan du få et overblik over alle de ting som sker på siden.

Der er tre valgmuligheder for hvor lang tid du vil beholde data, og du kan tilføje en tekst, som står på siden hvor personer logger ind, så de ved at ting bliver registreret i en log.

Yoast SEO

Plugin til at hjælpe med yderligere SEO-indstillinger samt forbedre den generelle SEO på din side. Bruges også til at lave sitemaps.